به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، محسن هاشمی در حاشیه همایش «رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتشنشانی» با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه برگزارشده پیرامون این همایش اظهار کرد: این نمایشگاه به همت معاونت خدمات شهری شهرداری تهران و سازمان آتشنشانی برگزار شده، در این زمینه در دهه گذشته فعالیتهای جدی آغاز شده است.
وی اضافه کرد: آتشنشانی تهران خوشبختانه در یک دهه اخیر تجهیز شده است؛ البته هنوز این تجهیزات کافی نیست و باید بهروز شوند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان این که باید به تعداد محلههای شهر تهران ایستگاه آتشنشانی وجود داشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۳۰ ایستگاه آتشنشانی در شهر تهران فعالیت میکند و تعداد این ایستگاهها با توجه به این که در تهران ۳۵۰ محل وجود دارد باید همچنان افزایش پیدا کند. اگر بتوانیم به این مرحله برسیم که در هر محله یک ایستگاه آتشنشانی وجود داشته باشد میتوانیم بگوییم اوضاع مناسب است.
هاشمی با بیان این که صنعت آتشنشانی صنعتی ویژه و گران است، گفت: برخی از این تجهیزات و امکانات منحصر به فرد است و در برخی از کشورها تولید میشود اما فعالیتهایی در زمینه ساخت در داخل آغاز شده است. در بازدید امروز متوجه شدم خوشبختانه در همه زمینهها صنعتگران ما وارد شدهاند و در بسیاری از موارد هم توانستهاند با نمونه خارجی رقابت کنند و نمونههای بهتری را در داخل بسازند که مورد توجه افرادی که ساخت و ساز انجام میدهند قرار گرفته است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: سازمان آتشنشانی نیز باید این تجهیزات را تایید کند تا در ساختمانها مورد استفاده قرار گیرد. برگزاری چنین نمایشگاهی را باید غنیمت شمرد زیرا ارتباط بسیار تنگاتنگی بین سازمان آتشنشانی و اینگونه صنعت برقرار میشود و افراد راحتتر میتوانند از این تجهیزات استفاده کنند.
وی با بیان این که مهمترین نکته در حوزه آتشنشانی اعلام حریق است، عنوان کرد: در زمینه اعلام حریق بر اساس مدتزمان توانستهایم وضعیت مناسبی پیدا کنیم. اعلام حریق در برخی مواقع تبدیل به یک چوپان دروغگو شده است و گاهی سوت الکی میکشد و وقتی آتشنشانان به محل مراجعه میکنند متوجه میشوند خبری نیست. این دستگاهها باید با دقت بالا تولید شوند تا بیهوده اعلام حریق نکنند و صنعتگران در این جهت در حال حرکت هستند.
هاشمی با بیان این که در زمینه تجهیزات فلزی مرتبط با حریق به خودکفایی رسیدهایم، گفت: در گذشته این نوع تجهیزات از خارج وارد میشد اما امروز توسط تولیدکنندگان داخلی تولید میشود.
وی با تاکید بر این که تجهیزات روزبهروز در حال ارتقا هستند، اظهار کرد: یکی از مراحل گرفتن پایان کار یا حتی دریافت پروانه به آتشنشانی مربوط میشود و با حضور سازمان آتشنشانی به طور حتم این تجهیزات بیش از پیش مورد استفاده قرار میگیرد. آتش نشانی باید زمینهای را فراهم کند تا شهروندان نسبت به خرید این تجهیزات اقدام کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که نوع اطفای حریق نیز حائز اهمیت است، گفت: اطفای حریق در برخی موارد توسط پودر انجام میشود که نوع گیاهی و آبی دارد و خوشبختانه در این نمایشگاه در رابطه با تجهیزات آبپاش خوب عمل شده است. تولیدگران ایرانی در زمینه تولید لباسهای مخصوص آتشنشانی از جمله ماسک و دستکش خوب عمل کردهاند و امیدواریم بتوانند پارچههای مخصوص آتشنشانی را نیز تولید کنند.
هاشمی با بیان این که در رابطه با سازمان آتشنشانی امروز نظرها تفاوت پیدا کرده و بودجه مناسبتری برای آنها در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: حوادثی مانند پلاسکو و آن دخترخانمی که از یکی از ساختمانهای خیابان جمهوری سقوط کرد، نقطه عطفی را در تأمین اعتبارات آتشنشانی به وجود آورد و پس از آن ۲ درصد از عوارض ساختمانی به صورت مستقیم به حساب آتشنشانی منتقل میشود؛ برای مثال خوشبختانه سال گذشته پیش از گران شدن ارز و حمله اقتصادی ترامپ آتشنشانی توانست نردبانهایی را بخرد. در حال حاضر آتشنشانی تهران مجهز به ۴۲ نردبان با سایزهای مختلف است که میتواند برجهای پایتخت را پوشش دهد.
نظر شما